fbpx

Jadłospis tygodnia 25-29 stycznia

Jadłospis tygodnia 25-29 stycznia
ŚniadanieObiadPodwieczorek
25 stycznia – Poniedziałek Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (15 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa 150 mlZupa grochowa 250 ml (woda, grochowa, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Makaron z serem białym 150g (makaron z pszenicy durum bezjajeczny, ser białym śmietana, cukier), marchewka z brzoskwinią 100 g (marchewka, brzoskwinia, olej rzepakowy)
Owoc 150 g
Biszkopty 20 g (mąka pszenna, jaja, cukier)

26 stycznia – Wtorek Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (15 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane)Zupa marchewkowa 250 ml (woda, marchewka ziemniaki, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kotlet mielony z ziemniakami 60 g (mięso drobiowo-wieprzowe, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, buraczki na ciepło 100 g (buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii
Owoc 100 g
27 stycznia – Środa Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (15 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml)
Zupa szpinakowa z jajkiem 250 ml (woda, szpinak, marchewka, pietruszka, por, jaja, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Sos drobiowy z zielonym groszkiem i warzywami 150 g (mięso drobiowe, zielony groszek, marchewka, pietruszka, cukinia, cebula, czosnek, sól, pieprz) z kulką ryżową 100 g (ryż)
Ciasto marchewkowe 40 g (marchewka, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, cukier)
Owoc 100 g
Mleko 150 ml
28 stycznia – CzwartekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g)(twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (15 g), kakao(kakao, mleko, miód) (200 ml)
Zupa soczewicowa 250 ml ( woda, soczewica czerwona ziemniaki, , marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 250 g (kapusta kiszona, mięso wieprzowe, mąka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier)
Owoc 100 g
Chrupki kukurydziane 15 g
29 stycznia – PiątekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (15 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g)Rosół z makaronem 250 ml (woda, wywar drobiowy, makaron pszenny durum, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki (150 g), surówka z białej kapusty (100 g) (kapusta, marchewka, cebula, jabłko, oliwa, sól, pieprz)
Kajmak 40 g (wafel pszenny, powidła śliwkowe)
Owoc 100 g
Mleko 150 ml