Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
19 października – Poniedziałek | Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód) / herbata owocowa 150 ml | Zupa ogórkowa 250 ml (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Spaghetti z sosem bolońskim 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz) | Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii) Chrupki kukurydziane 15 g Owoc 100 g |
20 października – Wtorek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane) | Zupa brokułowa 250 ml (woda, brokuły, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Podudzia pieczone z kurczaka bez kości 60 g, ziemniaki 150 g, mizeria 100 g (ogórek, śmietana, sól) | Owoc 100 g Ciasto jogurtowe 40 g (mąka pszenna, jogurt, jaja, olej rzepakowy, cukier) |
21 października – Środa | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony (20 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200 ml) | Krupnik z ryżem 250 ml (woda, ryż, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Gnocchi szpinakowe 150 g (szpinak, ziemniaki, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, sól, pieprz) z fasolką szparagową z wody 100 g | Owoc 150 g Jogurt pitny 150 ml (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii) Pałka kukurydziana |
22 października – Czwartek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką 35g (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20 g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao(kakao, mleko, miód) (200 ml) | Zupa grochowa 250 ml (woda, groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Łazanki z kapustą i mięsem 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Owoc 150 g Biszkopty 20 g (mąka pszenna, jaja, cukier, cukier ) Mleko 150 ml |
23 października – Piątek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g) | Rosół z makaronem 250 ml (woda, wywar drobiowy, makaron pszenny, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz) Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, surówka z białej kapusty 100 g (kapusta, jabłko, marchewka, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier) Owoc 100 g Krążek ryżowy 15 g |