Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
16 listopada – Poniedziałek | Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód) / herbata owocowa (150 ml) | Zupa grochowa 250 ml (woda, groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Spaghetti z sosem bolońskim 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz) | Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii) Chrupki kukurydziane 15 g Owoc 100 g |
17 listopada – Wtorek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane) | Zupa ogórkowa 250 ml (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Podudzia pieczone z kurczaka bez kości 60 g, ziemniaki 150 g, surówka z kapust pekińskiej 100 g (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Owoc 100 g Ciasto jogurtowe 40 g (mąka pszenna, jogurt, jaja, olej rzepakowy, cukier) |
18 listopada – Środa | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony (20 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200 ml) | Żurek z jajkiem 250 ml (woda, zakwas żytni, ziemniaki, jajko, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz) Pierogi z serem białym 150 g (mąka pszenna, ser biały, jajka, olej rzepakowy, cukier) , marchewka z jabłkiem 100 g (marchewka, jabłko, olej rzepakowy) | Owoc 150 g Krążki ryżowe 20 g |
19 listopada – Czwartek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg, śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml) | Zupa marchewkowa 250 ml (woda, marchewka, ziemniaki, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Łazanki z kapustą i mięsem 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Owoc 150 g Kisiel owocowy 150 g (woda, owoce, mąka ziemniaczana) Mleko 150 ml |
20 listopada – Piątek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200g) | Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml (woda, wywar drobiowy, makaron pszenny, koncentrat pomidorowy, śmietana, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz) Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, buraczki 100 g (buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier) Owoc 100 g, Pałka kukurydziana 15 g |