fbpx

Jadłospis tygodnia 15-19 lutego

Jadłospis tygodnia 15-19 lutego
ŚniadanieObiadPodwieczorek
15 lutego – PoniedziałekBułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa (150 ml)Zupa jarzynowa 250 ml (woda, brokuły, kalafior, groszek, cukinia, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Spaghetti z sosem bolońskim i bazylią 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, pulpa pomidorowa, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz)
Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii
Chrupki kukurydziane 15 g
Owoc 100 g
16 lutego – WtorekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25g ), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane)Barszcz ukraiński 250 ml (woda, buraki, fasola, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Naleśniki z serem białym 150 g (mąka pszenna, ser biały, jaja, olej rzepakowy, cukier), marchewka tarta z jabłkiem 100 g (marchewka, jabłko, olej rzepakowy)
Owoc 150 g
Biszkopt 20 g (mąka pszenna, jaja, cukier)
17 lutego – ŚrodaPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony (20 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód)(200 ml)
Krupnik z ryżem i mięsem 250 ml (woda,ryż, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Kluski śląskie w sosie myśliwskim 150 g (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), surówka z kapusty kiszonej 100 g
Owoc 100 g
Sernik 40 g (ser biały, jaja, mąka pszenna, masło, cukier)
18 lutego – CzwartekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20 g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (kakao, mleko,miód) (200 ml)Zupa kalafiorowa 250 ml (woda, kalafior, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Potrawka z indyka 80 g (mięso z indyka, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) , kasza gryczana 100g,surówka z białej kapusty (100 g) (biała kapusta, marchewka, jabłko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Budyń 150 g (mleko, mąka ziemniaczana, cukier)
Owoc 100 g
19 lutego – PiątekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g)Zupa z zielonego groszku 250 ml (woda, zielony groszek, ziemniaki, marchewka, pietruszka, śmietana, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, surówka z ogórków kiszonych 100 g (ogórki kiszone, papryka, cebula, olej rzepakowy, pieprz)
Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier)
Owoc 100 g,
Chrupki kukurydziane 15 g