Jadłospis tygodnia 1-5 lutego

Jadłospis tygodnia 1-5 lutego
ŚniadanieObiadPodwieczorek
1 lutego – Poniedziałek Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (15 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa 150 mlZalewajka 250 ml (woda, zakwas żytni, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Makaron z kurczakiem i warzywami 250 g (makaron z pszenicy durum bezjajeczny, mięso drobiowe, szpinak, papryka, cukinia, cebula, czosnek, oliwa, sól, pieprz)
Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii
Owoc 100 g
Chrupki kukurydziane 15 g

2 lutego – Wtorek Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (15 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane)Zupa ogórkowa 250 ml (woda, ogórki kiszone ziemniaki, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Gulasz wieprzowy 80 g (mięso wieprzowe, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), kopytka 100 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy), czerwona kapusta z jabłkiem 100 g (czerwona kapusta, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Galaretka 150 g (owoce, woda, cukier, żelatyna)
Owoc 100 g
Mleko 150 ml
3 lutego – Środa Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (15 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml)Krupnik jęczmienny 250 ml (woda, kasza jęczmienna, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Naleśniki z musem jabłkowym 200 g (mus jabłkowy, mąka pszenna, jaja, mleko, olej rzepakowy, cukier), marchewka tarta 50 g (marchewka, olej rzepakowy)
Krążek ryżowy 20 g
Owoc 150 g
Mleko 150 ml
4 lutego – CzwartekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (15 g), kakao (kakao, mleko,miód) (200 ml)Kapuśniak 250 ml (woda, kapusta kiszona ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kotlety z piersi z kurczaka 60 g (mięso drobiowe, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy, sól pieprz), ziemniaki 150 g, buraczki na zimno 100 g (buraki gotowane tarte, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Rogalik z owocami 40 g (mąka pszenna, owoc, jaja, mleko, olej rzepakowy, cukier, drożdże)
Owoc 100 g
5 lutego – PiątekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (15 )g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g)Pomidorowa z makaronem 250 ml (woda, wywar drobiowy, koncentrat pomidorowy, makaron pszenny durum , marchewka, pietruszka, por, śmietana, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150 g, marchewka z groszkiem 100 g (marchewka, groszek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier)
Owoc 100 g
Chrupki kukurydziane 15 g
Skip to content