fbpx

Jadłospis 9-13 marca 2020

Jadłospis 9-13 marca 2020
ŚniadanieObiadPodwieczorek
9 marca – Poniedziałek
Bułka (50g), masło (5g), pasztet domowy (20g) , konfitura domowa niskosłodzona (5g), pomidor (25g), ogóerk 25g, kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód), herbata owocowa 150 mlZupa grochowa 250 ml (woda, groch, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Gulasz warzywny 150g (cukinia, dynia, papryka, groszek zielony, marchewka, pietruszka, por, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz), ryż 100g
Jogurt 150g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii
Owoc 100g
10 marca – Wtorek
Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twaróg (35g), pieczone mięso z indyka (20g), ogórek (25g), papryka (25g), zupa mleczna (200g) (mleko, płatki owsiane)Zupa zacierkowa 250 ml (woda,makaron pszenny zacierkowy, wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Kotlety z piersi z kurczaka 60 g (mięso drobiowe, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 150g, kapusta kiszona 100g
Owoc 150g
mleko/ herbatka owocowa 200 ml
11 marca – Środa
Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g), konfitura domowa (5g), pomidor (25g), ogórek kiszony 20g, kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml)

Krupnik jaglany 250 ml (woda,kasza jaglana, ziemniaki,mięso wieprzowe 25g, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kopytka 150g (mąka pszenna, jaja, mleko, olej rzepakowy cukier), marchewka tarta z jabłkiem 100g (marchewka, jabłko olej rzepakowy)
Ciasto z owocami 40 g (mąka pszenna owoce, jaja, mleko, olej rzepakowy, cukier)
Owoc 100g
mleko/herbatka owocowa 200 ml
12 marca – CzwartekPieczywo mieszane (50g), masło (5g), twarożek z rzodkiewką 35g (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25g), ogórek 25g, kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml)Barszcz czerwony 200 ml (woda, buraki, wywar z: marchewka, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną 200g (mięso wieprzowe, kapusta kiszona, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), fasolka szparagowa na parze 100g
Owoc 100g
Budyń 150g (mleko, mąka ziemniaczana, cukier)
13 marca – PiątekPieczywo mieszane (50g), masło (5g) szynka pieczona (15g), powidła owocowe niskosłodzone (5g), ogórki 25g, papryka 25g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200g)Żurek z jajkiem 250 ml (woda, zakwas żytni, ziemniaki, jaja, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150g, surówka z ogórków kiszonych 100g (ogórek kiszony, papryka, cebula, oliwa, sól, pieprz)
Jogurt naturalny 150g (mleko, kultury bakterii
Owoc 100g