fbpx

Jadłospis 29 czerwca – 3 lipca 2020

Jadłospis 29 czerwca – 3 lipca 2020
ŚniadanieObiadPodwieczorek
29 czerwca – Poniedziałek Bułka (50g), masło (5g), pasztet domowy (20g) , konfitura domowa niskosłodzona (5g), pomidor (25g), ogóerk 25g, kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód), herbata owocowa 150 mlKrupnik 250 ml (woda,ryż, ziemniaki,mięso wieprzowe 25 g, marchewka,pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Makaron z musem truskawkowym (makaron pszenny durum, truskawki, jogurt, cukier)
Owoc 150 g
30 czerwca – Wtorek Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twaróg (35g), pieczone mięso z indyka (20g), ogórek (25g), papryka (25g), zupa mleczna (200g) (mleko, płatki owsiane)Kapuśniak z ziemniakami 250 ml (woda, kapusta kiszona, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Kotlet mielony 60 g (mięso wieprzowo-drobiowe, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz)ziemniaki 150 g, kapusta kiszona 100 g
Owoc 150 g
1 lipca – Środa Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g), konfitura domowa(5g), pomidor (25g), ogórek kiszony 20g, kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml) Barszcz ukraiński 250 ml (woda, buraki, fasola, ziemniaki, marchewka,pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kopytka szpinakowe 150 g (ziemniaki, szpinak, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz), fasolka szparagowa 100 g
Owoc 100 g
Kruche ciasto z owocami 40 g (mąka pszenna, owoce, jaja, masło, cukier)
2 lipca – CzwartekPieczywo mieszane (50g), masło (5g), twarożek z rzodkiewką 35g (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25g), ogórek 25g, kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml)Zupa cukiniowa 250 ml (woda, cukinia, ziemniaki, marchewka,pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Gulasz wieprzowy 60 g (mięso wieprzowe, cebula, czosnek,woda, olej rzepakowy, sól, pieprz) kasza jęczmienna 150 g, surówka z ogórków kiszonych 100 g (ogórek kiszony, papryka, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Owoc 100 g
Budyń (mleko, mąka ziemniaczana, cukier)
3 lipca – PiątekPieczywo mieszane (50g), masło (5g) szynka pieczona (15g), powidła owocowe niskosłodzone (5g), ogórki 25g, papryka 25g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200g)Pomidorowa z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150 g, mizeria 100 g (ogórki, śmietana, sól))
Owoc 150 g