Jadłospis 27-31 lipca 2020

Jadłospis 27-31 lipca 2020
ŚniadanieObiadPodwieczorek
27 lipca – Poniedziałek Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód)/ herbata owocowa (150 ml)Zupa jarzynowa 250 ml (woda, kalafior, brokuły, fasolka, groszek zielony, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Makaron z serem białym 150 g (makaron pszenny durum, ser biały, śmietana, cukier), marchewka tarta 100 g (marchewka, olej rzepakowy)
Owoc 100 g
Ciasto z owocami 40 g (mąka pszenna, owoce, jaja, masło, cukier)
28 lipca – Wtorek Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g) (mleko, płatki owsiane)
Krupnik z ryżem 250 ml (woda, ryż, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kotlet mielony 60 g (mięso wieprzowo-drobiowe, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, buraczki 100 g (buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Owoc 150 g
29 lipca – Środa Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony 20 g, kawa zbożowa (200 ml) (kawa zbożowa, mleko, miód) Barszcz ukraiński 250 ml (woda, buraki, fasola, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kopytka szpinakowe 150 g (ziemniaki, szpinak, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz), fasolka szparagowa 100 g
Owoc 150 g
30 lipca – CzwartekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg, śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml)Zupa cukiniowa 250 ml (woda, cukinia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Gulasz wieprzowy 60 g (mięso wieprzowe, cebula, czosnek, woda, olej rzepakowy, sól, pieprz), kasza jęczmienna 150 g, surówka z ogórków kiszonych 100 g (ogórek kiszony, papryka, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Owoc 100 g
Budyń (mleko, mąka ziemniaczana, cukier)
31 lipca – PiątekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g)Pomidorowa z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150 g, mizeria 100 g (ogórki, śmietana, sól)
Owoc 150 g