fbpx

Jadłospis 25-29 maja 2020

Jadłospis 25-29 maja 2020
ŚniadanieObiadPodwieczorek
25 maja – Poniedziałek Bułka (50g), masło (5g), pasztet domowy (20g) , konfitura domowa niskosłodzona (5g), pomidor (25g), ogóerk 25g, kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód), herbata owocowa 150 mlŻurek z jajkiem 250 ml (woda, zakwas żytni, ziemniaki, jaja, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym z mozzarellą i bazylią 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, pulpa pomidorowa, mozzarella, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz)
Owoc 150 g
26 maja – Wtorek Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twaróg (35g), pieczone mięso z indyka (20g), ogórek (25g), papryka (25g), zupa mleczna (200g) (mleko, płatki owsiane)Zupa ryżowa 250 ml (woda,ryż, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g ,marchewka,pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Pulpety indyczo-jaglane 80 g (mięso z indyka, kasza jaglana, jaja, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, ogórek kiszony 60 g
Owoc 150g
Ciasto jogurtowe 40 g (mąka pszenna, jogurt, jaja, olej rzepakowy,cukier)
27 maja – Środa Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g), konfitura domowa(5g), pomidor (25g), ogórek kiszony 20g, kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml) Zupa fasolowa 250 ml( woda, fasola, ziemniaki, marchewka,pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Naleśniki z serem białym 150 g (mąka pszenna, ser biały, jaja, mleko, śmietana, olej rzepakowy cukier),marchewka tarta 100 g (marchewka, olej rzepakowy)
Owoc 150 g
28 maja – CzwartekPieczywo mieszane (50g), masło (5g), twarożek z rzodkiewką 35g (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25g), ogórek 25g, kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml)Zupa brokułowa 250 ml (woda, brokuły, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 250 g (mąka pszenna, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, jaja, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Owoc 100 g
mleko/herbatka owocowa 200 ml
29 maja – PiątekPieczywo mieszane (50g), masło (5g) szynka pieczona (15g), powidła owocowe niskosłodzone (5g), ogórki 25g, papryka 25g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200g)Rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150 g, buraki tarte 100 g (buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Owoc 150 g
Chrupki kukurydziane 15 g