fbpx

Jadłospis 20-24 lipca 2020

Jadłospis 20-24 lipca 2020
ŚniadanieObiadPodwieczorek
20 lipca – PoniedziałekBułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek 25 g, kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód) / herbata owocowa (150 ml)Zupa kalafiorowa z mięsem 250 ml (woda, kalafior, ziemniaki, mięso wieprzowe 25g, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym z mozzarellą i bazylią 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, pulpa pomidorowa, mozzarella, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz)
Owoc 150 g
21 lipca – Wtorek Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane)Zupa ryżowa 250 ml (woda, ryż, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Pulpety indyczo-jaglane 80 g (mięso z indyka, kasza jaglana, jaja, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, ogórek kiszony 60 g
Owoc 100 g
Ciasto jogurtowe 40 g (mąka pszenna, jogurt, jaja, olej rzepakowy, cukier)
22 lipca – Środa Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony 20 g, kawa zbożowa (200 ml) (kawa zbożowa, mleko, miód)Zupa fasolowa 250 ml (woda, fasola, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Naleśniki z serem białym 150 g (mąka pszenna, ser biały, jaja, mleko, śmietana, olej rzepakowy, cukier), marchewka tarta 100g (marchewka, olej rzepakowy)
Owoc 150 g
23 lipca – CzwartekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg, śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20 g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek 25 g, kakao (200ml) (kakao, mleko, miód)Zupa brokułowa 250 ml (woda, brokuły, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 250 g (makaron pszenny, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Owoc 100 g
mleko / herbatka owocowa 200 ml
24 lipca – PiątekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g) Rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, buraki tarte 100 g (buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Owoc 150 g,
Chrupki kukurydziane 15 g