Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
20 lipca – Poniedziałek | Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek 25 g, kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód) / herbata owocowa (150 ml) | Zupa kalafiorowa z mięsem 250 ml (woda, kalafior, ziemniaki, mięso wieprzowe 25g, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Makaron spaghetti z sosem pomidorowym z mozzarellą i bazylią 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, pulpa pomidorowa, mozzarella, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz) | Owoc 150 g |
21 lipca – Wtorek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane) | Zupa ryżowa 250 ml (woda, ryż, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Pulpety indyczo-jaglane 80 g (mięso z indyka, kasza jaglana, jaja, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, ogórek kiszony 60 g | Owoc 100 g Ciasto jogurtowe 40 g (mąka pszenna, jogurt, jaja, olej rzepakowy, cukier) |
22 lipca – Środa | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony 20 g, kawa zbożowa (200 ml) (kawa zbożowa, mleko, miód) | Zupa fasolowa 250 ml (woda, fasola, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Naleśniki z serem białym 150 g (mąka pszenna, ser biały, jaja, mleko, śmietana, olej rzepakowy, cukier), marchewka tarta 100g (marchewka, olej rzepakowy) | Owoc 150 g |
23 lipca – Czwartek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg, śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20 g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek 25 g, kakao (200ml) (kakao, mleko, miód) | Zupa brokułowa 250 ml (woda, brokuły, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz) Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 250 g (makaron pszenny, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Owoc 100 g mleko / herbatka owocowa 200 ml |
24 lipca – Piątek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g) | Rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz) Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, buraki tarte 100 g (buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Owoc 150 g, Chrupki kukurydziane 15 g |