Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
17 sierpnia – Poniedziałek | Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao 200 ml (kakao, mleko, miód) / herbata owocowa 150 ml | Zupa soczewicowa 250 ml (woda, kalafior, brokuły, fasolka, groszek zielony, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Makaron z serem białym 150 g (makaron pszenny durum, ser biały, śmietana, cukier), marchewka tarta 100 g (marchewka, olej rzepakowy) | Owoc 150 g |
18 sierpnia – Wtorek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane) | Kapuśniak 250 ml (woda, kapusta kiszona, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Gulasz wieprzowo-warzywny 150 g (mięso wieprzowe, cukinia, marchewka, papryka, cebula, czosnek, woda, olej rzepakowy, sól, pieprz), kasza jęczmienna 100 g | Owoc 100 g Ciasto z bananami 40 g (mąka pszenna, owoce, jaja, masło, cukier) |
19 sierpnia – Środa | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony (20 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200 ml) | Krupnik z ryżem 250 ml ( woda,ryż, ziemniaki, marchewka,pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Naleśniki z powidłami śliwkowymi 150 g (mąka pszenna, powidła śliwkowe, jaja, mleko, olej rzepakowy, sól, pieprz), marchewka z jabłkiem 100 g (marchewka, jabłko, olej rzepakowy) | Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii) Owoc 100 g |
20 sierpnia – Czwartek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg, śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor(25 g), ogórek (25 g), kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml) | Zupa cukiniowa 250 ml (woda, cukinia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz) Kotlet mielony 60 g (mięso wieprzowo-drobiowe, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, mizeria 100 g (ogórki, śmietana, sól) | Owoc 100 g Budyń 150 g (mleko, mąka ziemniaczana, cukier) |
21 sierpnia – Piątek | Pieczywo mieszane (50g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g) | Rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz) Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, kapusta kiszona 100 g | Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier) Owoc 100 g |