Jadłospis 17-21 sierpnia

Jadłospis 17-21 sierpnia
ŚniadanieObiadPodwieczorek
17 sierpnia – Poniedziałek Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao 200 ml (kakao, mleko, miód) / herbata owocowa 150 mlZupa soczewicowa 250 ml (woda, kalafior, brokuły, fasolka, groszek zielony, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Makaron z serem białym 150 g (makaron pszenny durum, ser biały, śmietana, cukier), marchewka tarta 100 g (marchewka, olej rzepakowy)
Owoc 150 g
18 sierpnia – Wtorek Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane)Kapuśniak 250 ml (woda, kapusta kiszona, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Gulasz wieprzowo-warzywny 150 g (mięso wieprzowe, cukinia, marchewka, papryka, cebula, czosnek, woda, olej rzepakowy, sól, pieprz), kasza jęczmienna 100 g
Owoc 100 g
Ciasto z bananami 40 g (mąka pszenna, owoce, jaja, masło, cukier)

19 sierpnia – Środa Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony (20 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200 ml)Krupnik z ryżem 250 ml ( woda,ryż, ziemniaki, marchewka,pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Naleśniki z powidłami śliwkowymi 150 g (mąka pszenna, powidła śliwkowe, jaja, mleko, olej rzepakowy, sól, pieprz), marchewka z jabłkiem 100 g (marchewka, jabłko, olej rzepakowy)
Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii)
Owoc 100 g
20 sierpnia – CzwartekPieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg, śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor(25 g), ogórek (25 g), kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml)Zupa cukiniowa 250 ml (woda, cukinia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kotlet mielony 60 g (mięso wieprzowo-drobiowe, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), ziemniaki 150 g, mizeria 100 g (ogórki, śmietana, sól)
Owoc 100 g
Budyń 150 g (mleko, mąka ziemniaczana, cukier)
21 sierpnia – PiątekPieczywo mieszane (50g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g)Rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron pszenny durum bezjajeczny, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, kapusta kiszona 100 g
Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier)
Owoc 100 g
Skip to content