Jadłospis 15-19 czerwca 2020

Jadłospis 15-19 czerwca 2020
ŚniadanieObiadPodwieczorek
15 czerwca – Poniedziałek Bułka (50g), masło (5g), pasztet domowy (20g) , konfitura domowa niskosłodzona (5g), pomidor (25g), ogóerk 25g, kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód), herbata owocowa 150 mlZupa kalafiorowa 250 ml (woda, kalafior, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Spaghetti z sosem bolońskim 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, pulpa pomidorowa ze 100 g pomidorów, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz)
Owoc 150 g,
Chrupki kukurydziane 15 g
16 czerwca – Wtorek Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twaróg (35g), pieczone mięso z indyka (20g), ogórek (25g), papryka (25g), zupa mleczna (200g) (mleko, płatki owsiane)Zupa ogórkowa 250 ml (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Gulasz drobiowo – warzywny 150 g (mięso drobiowe, dynia, papryka, cukinia, fasolka,groszek zielony, cebula, czosnek, oliwa, sól, pieprz) z kaszą jęczmienną 100 g
Owoc 150 g
17 czerwca – Środa Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g), konfitura domowa(5g), pomidor (25g), ogórek kiszony 20g, kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml) Zupa soczewicowa 250 ml (woda, soczewica, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Makaron z musem truskawkowo-jogurtowym 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, truskawki, jogurt naturalny, cukier)
Ciasto z owocami 40 g (mąka pszenna, owoce, jaja, mleko, olej rzepakowy, cukier)
Owoc 100 g
18 czerwca – CzwartekPieczywo mieszane (50g), masło (5g), twarożek z rzodkiewką 35g (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25g), ogórek 25g, kakao (kakao, mleko, miód) (200 ml)Zupa cukiniowa 250 ml (woda, cukinia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz)
Gołąbki z sosem pomidorowym 150 g (kapusta biała, mięso wieprzowe, ryż, pulpa pomidorowa, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), ziemniaki 100 g
Budyń 150 g (mleko, mąka ziemniaczana, cukier)
Owoc 100 g
19 czerwca – PiątekPieczywo mieszane (50g), masło (5g) szynka pieczona (15g), powidła owocowe niskosłodzone (5g), ogórki 25g, papryka 25g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200g)Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml (woda, wywar drobiowy, makaron pszenny bezjajeczny , pulpa pomidorowa, marchewka, pietruszka, por, śmietana, cebula, sól, pieprz)
Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150 g, surówka z kapusty pekińskiej 100 g (kapusta pekińska, kukurydza, papryka, cebula, oliwa, sól, pieprz)
Owoc 150 g
Skip to content