Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
15 lutego – Poniedziałek | Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa (150 ml) | Zupa jarzynowa 250 ml (woda, brokuły, kalafior, groszek, cukinia, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Spaghetti z sosem bolońskim i bazylią 250 g (makaron pszenny durum bezjajeczny, pulpa pomidorowa, mięso wieprzowe, cebula, czosnek, oliwa, bazylia, sól, pieprz) | Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii Chrupki kukurydziane 15 g Owoc 100 g |
16 lutego – Wtorek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (25 g), papryka (25g ), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane) | Barszcz ukraiński 250 ml (woda, buraki, fasola, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz) Naleśniki z serem białym 150 g (mąka pszenna, ser biały, jaja, olej rzepakowy, cukier), marchewka tarta z jabłkiem 100 g (marchewka, jabłko, olej rzepakowy) | Owoc 150 g Biszkopt 20 g (mąka pszenna, jaja, cukier) |
17 lutego – Środa | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (25 g), ogórek kiszony (20 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód)(200 ml) | Krupnik z ryżem i mięsem 250 ml (woda,ryż, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz) Kluski śląskie w sosie myśliwskim 150 g (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), surówka z kapusty kiszonej 100 g | Owoc 100 g Sernik 40 g (ser biały, jaja, mąka pszenna, masło, cukier) |
18 lutego – Czwartek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna 20 g (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (25 g), ogórek (25 g), kakao (kakao, mleko,miód) (200 ml) | Zupa kalafiorowa 250 ml (woda, kalafior, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Potrawka z indyka 80 g (mięso z indyka, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) , kasza gryczana 100g,surówka z białej kapusty (100 g) (biała kapusta, marchewka, jabłko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Budyń 150 g (mleko, mąka ziemniaczana, cukier) Owoc 100 g |
19 lutego – Piątek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (25 g), papryka (25 g), zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g) | Zupa z zielonego groszku 250 ml (woda, zielony groszek, ziemniaki, marchewka, pietruszka, śmietana, por, cebula, sól, pieprz) Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól), ziemniaki 150 g, surówka z ogórków kiszonych 100 g (ogórki kiszone, papryka, cebula, olej rzepakowy, pieprz) | Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier) Owoc 100 g, Chrupki kukurydziane 15 g |