Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
1 lutego – Poniedziałek | Bułka (50 g), masło (5 g), pasztet domowy (20 g), konfitura domowa niskosłodzona (5 g), pomidor (15 g), kakao (200 ml) (kakao, mleko, miód/ herbata owocowa 150 ml | Zalewajka 250 ml (woda, zakwas żytni, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, śmietana, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Makaron z kurczakiem i warzywami 250 g (makaron z pszenicy durum bezjajeczny, mięso drobiowe, szpinak, papryka, cukinia, cebula, czosnek, oliwa, sól, pieprz) | Jogurt 150 g z owocami (mleko, owoce, cukier, kultury bakterii Owoc 100 g Chrupki kukurydziane 15 g |
2 lutego – Wtorek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twaróg (35 g), pieczone mięso z indyka (20 g), ogórek (15 g), zupa mleczna (200 g)(mleko, płatki owsiane) | Zupa ogórkowa 250 ml (woda, ogórki kiszone ziemniaki, pietruszka, por, cebula, śmietana, olej rzepakowy, sól, pieprz) Gulasz wieprzowy 80 g (mięso wieprzowe, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz), kopytka 100 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy), czerwona kapusta z jabłkiem 100 g (czerwona kapusta, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Galaretka 150 g (owoce, woda, cukier, żelatyna) Owoc 100 g Mleko 150 ml |
3 lutego – Środa | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), konfitura domowa (5 g), pomidor (15 g), kawa zbożowa (kawa zbożowa, mleko, miód) (200ml) | Krupnik jęczmienny 250 ml (woda, kasza jęczmienna, ziemniaki, mięso wieprzowe 25 g, marchewka, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) Naleśniki z musem jabłkowym 200 g (mus jabłkowy, mąka pszenna, jaja, mleko, olej rzepakowy, cukier), marchewka tarta 50 g (marchewka, olej rzepakowy) | Krążek ryżowy 20 g Owoc 150 g Mleko 150 ml |
4 lutego – Czwartek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), twarożek z rzodkiewką (35 g) (twaróg , śmietana, rzodkiewka), pasta jajeczna (20 g) (jaja, szczypiorek, majonez), pomidor (15 g), kakao (kakao, mleko,miód) (200 ml) | Kapuśniak 250 ml (woda, kapusta kiszona ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) Kotlety z piersi z kurczaka 60 g (mięso drobiowe, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy, sól pieprz), ziemniaki 150 g, buraczki na zimno 100 g (buraki gotowane tarte, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Rogalik z owocami 40 g (mąka pszenna, owoc, jaja, mleko, olej rzepakowy, cukier, drożdże) Owoc 100 g |
5 lutego – Piątek | Pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g), szynka pieczona (15 g), powidła owocowe niskosłodzone (5 g), ogórki (15 )g, zupa mleczna (mleko, ryż) (200 g) | Pomidorowa z makaronem 250 ml (woda, wywar drobiowy, koncentrat pomidorowy, makaron pszenny durum , marchewka, pietruszka, por, śmietana, cebula, sól, pieprz) Ryba smażona 60 g (filet z ryby, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ), ziemniaki 150 g, marchewka z groszkiem 100 g (marchewka, groszek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz) | Serek homogenizowany z owocami 150 g (mleko, owoce, cukier) Owoc 100 g Chrupki kukurydziane 15 g |